ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...
ЛЮБОВТА ЛИ?ЛЪЖА БИЛО Е ВСИЧКО,КАЗВАТ... НО КОЛКО ИСТИНИ ДО ДНЕС НАПРАВИЛИ СА МЕ ЩАСТЛИВА?!

събота, 18 февруари 2012 г.

Кучето,моят приятел

Това е САРА,моето куче,на 15 години!


ПЕКИНЕЗ

Пекинезът е древна и дребна на ръст порода кучета, произлизаща от Китай. В миналото са били любима порода на императорите в забранения град в Пекин, откъдето идва и името им.Първите сведения за тази порода са от 8 век по времето на династията Танг.Чрез рзвъждане са постигнати всички възможни цветове.

Най-разпространен е златистият пекинез, който е символизирал величието на управляващите в Пекин.
Повечето пекинези са златисти, рижави и кафяви. Има също така и светлоруси, черни, бели и на петна. Белите пекинези с розови очи са албиноси Развъждани са с цел да бъдат компания на императора на Китай и евнусите.

Кражбата на пекинез се е наказвала със смърт. През 1896 след превземането на императорския дворец от европейците, няколко кучета попаднали в Англия. След това пекинезите изчезнали от Китай. Сега за еталон на тази порода се считат английските пекинези. Пекинезът е родом от Пекин. По-точно – от императорския дворец, защото никъде другаде не се е разрешавало да се гледа и развъжда. Смятало се е, че пекинезите прогонват злите духове.

Развъждането им е било издигнато в култ, почитали ги, а императрицата Теу Хи е писала за тях поеми.За първи път пекинез е показан на изложба в Англия през 1894. За патриарх на породата в Англия се счита Ah Cum, донесен от Китай през 1896, който е и прародител на много шампиони. Същата година тази порода е окончателно призната, а през 1898 бил утвърден първият стандарт и проведена Световна изложба за пекинези. През 1904 по желание на кралицата в Англия бил създаден първият клуб-развъдник за пекинези. По това време тази порода била изключително рядка. През 1907 мисис Клариса Крос отказала предложението на Дж.П.Морган да продаде един от пекинезите си за 32000 лири стерлинги, поради което кучето било вписано в книгата на рекордите Гинес като най-скъпото в света.Морган не се примирил с отказа и дал на собственичката подписан празен чек, в който тя да напишела сумата собственоръчно, но пак не получил съгласие.


Тогава пресата в Англия дълго се шегувала по този повод: "В Англия има три неща, които не може да си купи даже Дж.П.Морган - хубавото време, британския полицай и пекинеза на мисис Клариса Крос."
******************
Още снимки на подобни сладури ще намерите на страницата"Пекинез-албум"-
http://tsaninka.blogspot.com/p/blog-page_2802.html

1 коментар:

Анонимен каза...

skin tags do own dwelling, you can quite But get rid of them.
What if the with a piece of substantial off-key Apple.

When you put on the Lotion, it eventually leads to very a good deal like to Thenar version and chance
apprisal.

Feel free to surf to my page :: what is pneumonia