ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...
ЛЮБОВТА ЛИ?ЛЪЖА БИЛО Е ВСИЧКО,КАЗВАТ... НО КОЛКО ИСТИНИ ДО ДНЕС НАПРАВИЛИ СА МЕ ЩАСТЛИВА?!

вторник, 4 септември 2012 г.

In memoriam:ПОМНИТЕ ЛИ СТИВИ?


Ако обичате животните, 
ако каналите "Animal planet" и "Discovery" 
са сред любимите ви,
значи помните


Стив Ъруин-
"Ловецът на крокодили"



Цялото му име е Стивън Робърт Ъруин, роден през 1962 г. в Мелбърн. По-късно, когато е на осем, семейството се преселило в Куинсленд, където родителите му Боб и Лин имали терариум с парк.
Започнал да лови крокодили с голи ръце, но не за да обслужва целите на модната индустрия - просто съдействал за преместването им от населените райони, за да не се стига до инциденти.
Извършвал подобни услуги безплатно, като срещу това получавал правото да приютява някои от хищниците във фамилния зоокът.

През 1991 г. поел сам грижите по зоологическата градина и година по-късно именно там срещнал бъдещата си жена-американката Тери.
Медения месец, разбира се, прекарали в лов на крокодили, а със заснетия материал направили първия епизод на тв поредицата му "Ловецът на крокодили".
Въпреки, че демонстрира безстрашие пред камерите, той обаче също се страхува от някои животни - неприятна среща с един ара като дете му създава фобия към... папагалите.

По-късно основава фондация за опазване на дивата природа (The Steve Irwin Conservation Foundation), както и международния спасителен екип "International Crocodile Rescue".
През 2001 г. се появява в епизодична роля в комедията с Еди Мърфи "Д-р Дулитъл", а през 2002-ра излиза първият му самостоятелен игрален филм "The Crocodile Hunter: Collision Course ", посрещнат обаче с отрицателни отзиви.
Междувременно участва и в други сериали на "Анимал планет": "The Croc Files", "The Crocodile Hunter Diaries" (Дневникът на ловеца на крокодили) и "New Breed Vets" (Ветеринари от ново поколение).


От "Ловеца на крокодили" е заснел над 70 епизода. Работеше и по ново предаване за детския канал на "Дискавъри" под заглавие "Jungle Girl", което щеше да води 8-годишната му дъщеря Бинди Сю.44-годишният водещ на научнопопулярната поредица "The Crocodile Hunter " (Ловецът на крокодили), излъчвана и у нас по телевизия "Анимал планет", развиваше и активна дейност за опазване на околната среда.Неговият скромен резерват за влечуги в Куинсленд впоследствие се разви в зоопарка "Australia Zoo ", където до смъртта си живя и най-старата костенурка в света  - Хариет.

Звездата на Animal Planet натрупа световна популярност с безстрашния си и дори безразсъден пряк контакт с обитателите на дивата природа, най-вече по време на проследяването, залавянето и изследването на крокодилите в родната му Австралия. Неподправеният ентусиазъм на Ъруин при опазването на околната среда му спечелиха множество почитатели и последователи по света. 


Телевизио

нният водещ бе известен със своята жизнерадост и енергичност пред камерите и култовата си фраза: "Лелее (Божке)" ("Crikey!"). Рисковото поведение на Ъруин достигна върха си през януари 2004 г., когато австралиецът държа в ръцете си 1-годишния си син Боб, докато хранеше крокодилите в зоологическата си градина.




На 4 септември 2006 г.,по време на подводни снимки за сериала "Ocean's Deadliest" (Най-смъртоносните в океана) в района на Големия бариерен риф Стив Ъруин умира след фатално съприкосновение със скат, който го ужилил право в гърдите с отровното шило на опашката си.


В спомените на зрителите си Ъруин ще бъде запомнен като истински шоумен: артистичен, емоционален, енергичен и приказлив; с характерен австралийски акцент и вечното "работно облекло": риза в стил "сафари" с къс ръкав и къси панталони в цвят каки.
Неговият ентусиазиран изследователски подход към дивата природа и изумителните му приключения, благодарение на които хиляди телевизионни зрители надникнаха в чудния свят на животните, му спечелиха фенове в цял свят. Фразата "Крики!" се превърна в негова запазена марка. 


Няма коментари: