ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...
ЛЮБОВТА ЛИ?ЛЪЖА БИЛО Е ВСИЧКО,КАЗВАТ... НО КОЛКО ИСТИНИ ДО ДНЕС НАПРАВИЛИ СА МЕ ЩАСТЛИВА?!

неделя, 12 февруари 2012 г.

IN MEMORIAM...

Сбогом на УИТНИ...




На 11.02.2012 година
звездата на американската музика 
УИТНИ ХЮСТЪН
 си отиде на 48 г.




Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка, и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии.



Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.


Кариерата на звезда на Уитни започва като модел. Тя прави фотосесии за различни списания и се появява в епизоди на сериала "Give Me A Break". След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия.


От средата на 80-те до втората половина на 90-те години Уитни е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света. През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.




В началото на 1990-те години Хюстън бе обявена за кралицата на поп музиката, но успехът й бе съпътстван от редица проблеми в личния й живот. През 1992 г. тя се омъжва за певеца Боби Браун, чиято репутация е на лошо момче, и двамата имат 14-годишен бурен брак на домашно насилие и обвинения за използване на дрога.



Уитни Хюстън 
влезе в Книгата на Гинес 
с рекордите като 
певицата
 с най-много награди – 
411 на брой






Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена. Списъкът й с награди е много дълъг - 6 Грами, 2 Еми, 30 награди на сп. "Билборд", 22 Американски музикални награди и др. 


Във връзка с наградите Уитни чупи няколко рекорда. Тя има най-много Американски музикални награди, присъдени на самостоятелен изпълнител. С покойния Майкъл Джексън споделя рекорда за най-много Американски музикални награди, присъдени за една година /8 награди за 1994 г./.
Певицата държи рекорда и за най-много Световни музикални награди, спечелени за една година /6 за 1994 г./. През 2003 г. Уитни се нарежда на трето място в списъка на канала VH1 за 50-те най-велики жени в ерата на видеоклиповете. Изпреварват я само Мадона и Джанет Джексън.


По отношение на наградите Грами Уитни е номинирана общо 36 пъти. Първата награда печели през 1986 г. за най-добър женски вокал за "Saving All My Love for You". Наградата за албум на годината тя печели за "The Bodyguard Soundtrack" през 1994 г. Тогава печели и наградата за запис на годината за "I Will Always Love You" отново от саундтрака на "Бодигард".



http://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU&ob=av2n

Тази песен и носи и още една награда Грами отново за най-добър женски вокал. Петата награда Грами за най-добър женски вокал е за песента й "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)". Последната награда Грами Уитни печели за най-добър ритъм енд блус вокал за "It's Not Right But It's Okay", един от последните й хитове.



Уитни Хюстън е единственият изпълнител, който има седем последователни номер едно хита в класацията Горещите 100 на Билборд. Това са парчетата "Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional" и "Where Do Broken Hearts Go".


Медиите сравняват живота и смъртта на певицата с тези на Джуди Гарланд и на Ейми Уайнхаус. В тази връзка Лайнъл Ричи прикани хората да си спомнят не за бурния живот на певицата, а за невероятния й глас, който е бил дар от бога.



Само часове преди да се прибере в хотелската стая, на четвъртия етаж на хотел „Бевърли Хилтън”, където по-късно намира смъртта си, Уитни изпълни едно невероятно парче.





Цялата песен:

http://www.youtube.com/watch?v=My4vuu0MW2w


Песента носи името „Да, Иисус ме обича”...
И той си я взе...


ПОКЛОН ПРЕД ТАЛАНТА!!!


Няма коментари: