ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...
ЛЮБОВТА ЛИ?ЛЪЖА БИЛО Е ВСИЧКО,КАЗВАТ... НО КОЛКО ИСТИНИ ДО ДНЕС НАПРАВИЛИ СА МЕ ЩАСТЛИВА?!

четвъртък, 15 декември 2011 г.

Тъжната действителност...

Възмутителна гавра с националните ни светини!

Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб!Добре си ти. От там не виждаш... съдбата на достойния ни род.Не виждаш майките, които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късметДецата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве.На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори.Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.
*  *  *
Макар,че съм далече от Родината,тя е с мене,в душата ми,в сърцето ми...А на стената в квартирата ми виси моето знаме...Питам се,обаче,чие ли е знамето от тази грозна картина,захвърлено като непотребна вещ...Може ли човек да се нарича българин,без да почита символите на българщината...Та нали от там започва националната принадлежност...Това знаме никога не е попадало във вражи ръце...Предвождало е българските войски във всяка битка,защитено е с кръвта на хилядите,паднали за Отечеството,предавано е от ръка на ръка,но никога не е падало на замята.....Това знаме не е просто парче плат,което може да бъде захвърлено -то е светиня...Ти,който си сторил това,просто си стъпкал достойнството си на българин!!!
*  *  *
"Отечество любезно, как хубаво си ти...но ний не видим нищо,нам нищо не ни тряба..."


Пророчески думи на Патриарха на българската литература...
*  *  *



Това е сградата на Македонския дом във Варна. Построена е с парите на бежанците от тази изстрадала земя, а сега са я окупирали някакви псевдо патриоти и я отдават под наем на разни идиоти.. а плочата е на войводата Ташко Христов, има го в Уикипедия.





Крепостта Урдовиза край Китен,превърната в дискотека...Вътрешната част от крепостта е превърната в... дансинг..."Съвременните строители"са издигнали импровизиран бар-плот и са изградили бутафорен кладенец. Цялото това "ново строителство" е нашарено в сини цветове с блажна боя...


*)(*)(*


Много ми е трудно да дам словесен израз на цялото си възмушение...Не намирам достатъчно силни думи...И някак спонтанно в съзнанието ми изплуват словата на Хилендарския монах:"О,неразумний и юроде..."
:(((

1 коментар:

tsanynka каза...

Стихотворението "Писмо до Левски " е написано от Златина Великова в края на 2002 г. На следващата година е удостоено с награда на Мелнишки вечери на поезията и публикувано в алманах "Ирин-Пирин". По-късно е публикувано в няколко местни вестника. През 2006 г. е публикувано в четвъртата книга на г-жа Великова-"Живея като чучулигите". По-късно - може би през 2008-2009 г., е публикувано в литературните сайтове "Буквите" и "Хулите".