ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ...
ЛЮБОВТА ЛИ?ЛЪЖА БИЛО Е ВСИЧКО,КАЗВАТ... НО КОЛКО ИСТИНИ ДО ДНЕС НАПРАВИЛИ СА МЕ ЩАСТЛИВА?!

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Споделено.

                                                  СИЛАТА НА ДУМИТЕ                                                                          Безграничната сила на ДУМИТЕ...Могат да раняват и убиват,могат да дават криле и да въздигат в небесата...Те са могъщо оръжие-нека използваме само позитивната им сила...:) Ето и една притча като доказателство:Имало едно време една групичка от малки жабчета, които си организирали състезание. Целта била да се изкачат на върха на една много висока кула. Долу, около кулата, се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците. Състезанието започнало. Истина ви казвам: никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата. Чували се изказвания, като например :“О, пътят е толкoва труден!!! Те НИКОГА няма да достигнат върха.“ Или пък: “Няма начин да достигнат върха. Кулата е толкова висока!“ Малките слабички жабчета започнали да се скапват. Едно по едно … Освен онези, които с бодра крачка се изкачвали нагоре и нагоре. Тълпата продължавала да крещи: “Толкова е трудно!!! Никой няма да успее!“ Все повече жабчета се уморявали и се отказвали. Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре. На самия край, всички други вече се били отказали да изкачат кулата. С изключение на онова мъничко жабче, което, след неимоверно усилие, единствено успяло да стигне до върха . Всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно то е успяло да го направи? Един от участниците попитал малкото жабче, как е намерило силата, за да достигне целта? Оказало се, че… победителят бил ГЛУХ!!!!

Поуката от тази история е:

Никога не слушайте негативните или песимистични изказвания на другите и ги подминавайте, защото те ви отдалечават от вашите най-красиви мечти. Онези които носите в сърцето си!

Винаги мислете за силата, която носят думите.
 В клипа и двата надписа казват на хората, че момчето е сляпо. Но първият надпис просто казвал, че момчето е сляпо. Вторият надпис казвал на хората, че са щастливи, че не са слепи. И никак не бива да бъдем изненадани, че вторият бил по-ефективен!Да...силата на думите е безгранична...

Поука от историята: Бъди благодарен за това, което имаш. Бъди креативен. Мисли различно и позитивно. Подканвай хората да бъдат добри и мъдри. Живей си живота и обичай, без да съжаляваш. Когато животът ти дава 100 причини да плачеш, покажи му, че имаш 1000 причини да се усмихнеш. Погледни миналото си, без съжаление. Бъди уверен в настоящия момент. Подготви се за бъдещето без страх. Вярвай и се освободи от страховете си.

Най-хубавото нещо е да видиш човек, който се усмихва.
И дори още по-хубаво е да знаеш, че ти си причината за това!


Няма коментари: